Resmini gördüğünüz kişi yıllarca pala bıyığı olsun istemiş ama bunu elde edememiş 72 yaşında bir erkektir. İlk ekimde ense kılları kullanılmış ancak daha sonra saç ekimi yapıldığı için bıyığa enseden ekim yapılamamış ve bıyığın etrafındaki sakallar alınarak bıyık ekiminde kullanılmıştır.
Pala Bıyık Ekilebilir mi?
Evet makul ve mantıklı ölçülerde ve de yeterli kök olması şartıyla istenilen şekil, sıklık ve uzunlukta ekmek mümkündür. Aşağıda öncesi sonrası fotoğraflarını gördüğünüz kişi çok ısrar ettiği için yapılmıştır yoksa böyle bir bıyığa gerek yoktur. Seanslar halinde uygulanmıitır.
Kökler büyük oranda sakaldan alındığı için bıyık çevresindeki alanlara bakılırsa sakalların neredeyse hiç kalmadığı görülebilir.
Rengin simsiyah olması doğaldan değil rutin boyamadandır.
Ekilecek bıyığın şekli kişi tarafından belirlenmiştir abartılı olsa da mantıklı olduğu için ekim gerçekleştirilmiştir. Hiç ekilmeden önceki resimleri bulunamadığından ilk seans sonrası ve devam eden seanslar sonrası en son hali eklenmiştir.
Bıyığın ekilme açıları dudak civarında yan aşağıya bakarken dudaktan sonraki bölümde kulağın altına bakan açılarla yapılmıştır. Çıkış açıları kişi tarafından belirlenmiştir. Kişi titiz olduğu için her bölge açısına müdahale etmiştir.
Kalın Bıyık Ekimi İçin Kaç Kök Ekilir
Sıklık beklentisine ve yapılacak alanın genişliğine göre çok değişmektedir, en düşük sayı olan 300 kökün ekilmesi durumunda seyrek bir görünüm olur, önceden hiç yoksa beklentiyi karşılama ihtimali düşüktür ama bunu deneme gibi düşünüp yeniden yapılabilir. çok geniş tasarlanmazsa 800 – 1000 greft civarı yeterli olabilir. Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz kişiye azlı çoklu bir çok seans uygulandığı net kaydedilmemiştir ama 2000 tekli greft civarıdır. Bu kadar abartılıya ihtiyaç duyulması çok mantıklı bir beklenti değildir, bu şahıs ileri yaşı sebebiyle kırılmamış hatır için yapılmıştır.
Resimde asıl anlatılmak istenen şunlardır
- İstenilen sıklık ve şekilde ekilebilir
- Her şeyi ekim yaptıracak kişi belirler
- Ekim açısı çok önemlidir
- İstenildiği kadar uzatılabilir
- Normal bıyıklar gibi jilet veya makine ile tıraş edilebilir
- Ekilen her kök çıkar
- Sakaldan alınıp ekildiğinde aynı kalite kıl olduğu için daha doğal olur
Yukarıda fotoğrafını gördüğünüz kişi 72 yaşındaydı, konunun sonunda akla gelebilecek bir soru daha düşündüm o da şu;
Bıyık Ekimi Kaç Yaşında Yapılır?
Tabiî ki teknik olarak her yaşta yapılabilir ancak bıyığın çıkma yaşı keskin bir hat gibi değildir 16 yaşında çıkabildiği gibi 20 yaşlarında da çıkabilmektedir, bu sebeple yani hala çıkma ihtimali olması sebebiyle 21 yaşına kadar beklemek doğru bir yaklaşım olur. Daha genç yaşta ekmenin ciddi sakıncası olmaz ama doğaldan çıkması durumunda gereksiz yere sık olabilir ve boşu boşuna bir girişimde bulunulmuş olur. Birde üst sınır olup olmadığı akla gelebilir.
Yaşlılara Bıyık Ekilir mi?
Evet makul ve mantıklı olduktan sonra ileri yaşlarda da ekim yapılabilir. Yaş yetmiş iş bitmiş yanlış düşünceyle yaşı ilerleyen kişilerin hayattan kopması gerekirmiş gibi bir algı vardır. Oysa kişi ölene kadar hayata bağlı kalmalı daha iyi görünmek için ve bedeninde istediği değişiklikleri yapmalıdır bu şekilde hayata daha bağlı kalınmaktadır. Bunun en tipik örneği Ajda Pekkan’dır. Resmini gördüğünüz kişi uzun yıllar köse olarak yaşamış ve bunun sıkıntısını yıllarca yaşamış biridir. Uzun yıllar köseliğin tedavi edilebileceğini bilmediği için bu şekilde yaşamış ve sakal ekimiyle köseliğin tedavisinin yapıldığını görünce karar vermiş ve ektik. Hatta ilk ekimin güzel olduğunu görünce 1 yıl sonra sıklaştırma amaçlı ikinci seans ekimi de yaptık.
60 yaşındaki bir kişinin görsel anlamda değişim istemesi ki bu değişim aslında kimlik değişimi kadar belirgin bir değişimdir yadırganabilmektedir ama bu tümüyle hatalı bir yaklaşımdır. Çünkü mutlu olmak herkesin hakkı ve bu kişi de ektirdiği bıyıklar sayesinde daha mutlu olduğu için sıklaştırma da yaptırmıştır.