Home / Bıyık Ekimi Bilgileri / Bıyık Ekimi Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Bıyık Ekimi Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Estetik uygulaması yaptıran kişilerin hepsinin aklına takılan sorular yaklaşık aynıdır ”sonrası nasıl görünecek” tabiî ki buradaki sonra kelimesi klinikten çıkarken olan görünümden ekim yapıldığı hiç belli olmayacak kadar olan zaman dilimini içermektedir.
Fotoğraflar ve videolar için instagram.com/biyikekimi

biyik-ekimi-sonrasi

Ekim için planlanan alanın belirlenmesi
Ekim için planlanan alanın belirlenmesi
Bıyık ekiminden 7 ay sonraki görünüm
Bıyık ekiminden 7 ay sonraki görünüm

Bıyık Ekimi Sonrası Süreç

Aşağıda göreceğiniz fotoğraflar Türkiye’de yapılan ilk bıyık ekimi vakasıdır ve Dr Atilla Kaya tarafından yapılmıştır. O yıllarda işlemden sonra çok dramatik bir görünüm olurdu, geliştirdiğimiz uygulamalar sayesinde bu dönemde yaptıklarımız ile daha klinikten çıkarken bile çok dikkat çekici olmamaktadır.
Ekim planlanan alanın hasta tarafından çizilmiş hali

biyik-ekimi-sonrasinda

İşlemden sonraki ilk saatler; Yani klinikten çıkarken ve eve giderken olan süreyi kapsar. Ciddi düzeyde dramatik görünür özellikle kanal açılarak yapıldıysa üst dudak kocaman şişmiştir ve dalak gibi renge sahiptir. Çünkü kanal açılarak ekimde abartılı kanama olur. İğne ile ekimde bu çok daha makuldür, her kökün dibinde kıl kalınlığında küçük pıhtılar vardır.

biyik-ekimi-hemen-sonrasi

İşlemin ertesi gün kırmızı görünen kan pıhtıları artık kahverengi siyaha yakın bir renk almıştır. Görünüm yine dramatiktir. İğne ile ekim yapıldıysa kabul edilebilir düzeylerdedir. Bu görünüm 6-8 gün azalarak devam eder.
Bu vaka ilk yaptığımız vakalardandır, son dönemde geliştirdiğimiz işlemden hemen sonra yaptığımız temizlik sayesinde hastalar neredeyse işlem yapılmamış kadar temiz çıkabilmektedir.

Ekimden bir hafta sonra

ikinci üçüncü günlerde yıkama başladığı için ilk günlerdeki çok dikkat çekici görünüm giderek azalır ancak uygulanan yönteme göre hala kıl köklerinde istenmeyen yapılar olabilir. Kanal açılarak ekim de yara kabukları olduğu için her kılın dibinde kabarıklık olur, iğne ile ekimde yara olmadığı için yara kabuğu da oluşamaz ve daha makul görünür. Yıkama işlemi devam ettikçe bunlar da zamanla düzelir.

Bıyık Ekimi Sonrası Yıkama

İlk yıkama tercihen iki üç gün sonra yapılır, ilk yıkamalarda olabildiğince okşar şekilde yıkanmalıdır. İlk banyolarda temizlemek için uğraşılmamalıdır, uğraşılırsa kökler yerinden çıkabilir çünkü köklerin az çok tutunması için gereken süre en az sekiz gündür. İkinci üçüncü banyodan sonra banyoya girildiğinde saçlar yıkanırken, sonra vücut yıkanırken bıyıklarda birkaç defa yıkanabilir. Bunun için banyoda olmak şart değildir lavabo başına geçip orada da sabunla köpük oluşturulup yıkanabilir.

Bıyık Ekiminden Sonra Ne Zaman Tıraş Olunur

Tıraş ederken ekilen köklerin çekilerek çıkarılma ihtimali sebebiyle dokuyla tam bütünleşmesi beklenmelidir. Sekizinci gün büyük oranda tutunmuş olsa da tam tutunma için dört gün daha yani toplam oniki gün beklenmelidir. Ekimin yapıldığı gün sıfır kabul edilerek sayılmalıdır. 12. gün tıraş edilebilir gündür yani şart değildir tıraş etmeden uzaması da beklenebilir, beklenirse uzayan kıllar olabilecek pembeliği kamufle edeceğinden beklemek daha akıllıca olur.

Bıyık Ekimi Sonrası Nasıl Görünür?

Eğer kurallara uyulduysa yani kanal açmadan iğne ile ekildiyse açılar 35-40 dereceler şeklinde verildiyse doğal bıyıklardan ayırt edilemeyecek kadar doğala yakın olur. Ancak kanal açılarak ekildiyse ve doğru açı verilmediyse çarpık çurpuk çıkabilir.

Kliniğimizde ekilmemiştir (kanal açılarak ekilmiştir)

Bıyık Ekimi Yaptıranlar

Kendilerine güvenleri yani özgüvenleri artar
Tipi değişir
Daha etkileyici olduklarını hissederler
Daha erkeksi bir ifade kazanırlar, bıyıklarını kesseler bile köklerin deriye verdiği renk farkı bu ifadenin sağlanmasında yeterlidir
İşlem iz kapatmak için yapıldıysa izden kaynaklanan rahatsızlıkları biter
İsterlerse bıyıklarını uzatarak farklı bir görünüm elde edebilirler
Uygulama doğru yapıldıysa sinek kaydı tıraş olsalar bile görsellikten rahatsız olmazlar.
Bıyığını uzatmak istemeyenler yeni bir uğraşı yani tıraş olma işini üstlenmiş olurlar

Ekilen Bıyıklar Dökülür mü?

Genelleme yapılacak olursa dökülmez denebilir ama ekilenlerin ömrü köklerin alındığı yerdeki kılların ömrü kadardır.
Enseden alınıp ekildiyse ensedekiler dökülmedikçe ekilenler de dökülmez. Ense bölgesi dökülmeye en dirençli saçlardan oluşur.
Kökler sakalın gereksiz yerlerinden alındıysa sakal gibi asla dökülmez. Bu bölgeden almanın bir diğer avantajı da kıl yapısının aynı olmasıdır, saçtan alınanlar doğal bıyıklara kıyasla daha ince olurlar ve zamanla kalınlaşsa da asla doğallar kadar kalın hale gelmezler. Bu avantajları sebebiyle tercihiniz sakalın gereksiz bölgesindeki kökleri kullanmak şeklinde olmalı, bu alanda yoksa o zaman ense kıllarını kullandırtmalısınız.
Gittiğiniz klinikte size ”sakaldan alınırsa iz kalır” denirse bilin ki onlar sakaldan alıp ekmeyi bilmiyorlar, bilmedikleri için sizi aldatarak ikna etmeye çalışıyorlardır demektir. Bizim sakalın gereksiz yerinden alarak yaptığımız yüzlerce ekimde iz kalan olmadı.

About kadir

3 comments

  1. hocam benim bıyığımda ara ara boşluklar var doğal yolarla bir kaç bişey denedim ama çıkmıyor sizin öneriniz varmı acaba kendiliğinden çıkmasını mı beklemeli ilaçmı kullanmalı yoksa ekim mi yaptırmalıyım ? teşekkürler
    Op.Dr.Atilla Kaya
    sakal bıyık kıl kökünün varlığı ile ilgilidir.eğer 21 yaşını geçtiyseniz ekim yaptırabilirsiniz

  2. Hocam dudak damak yarığı var , burundan dudağa şeklinde tek çizgi.
    Yaklaşık 2 cm alanda buna bağlı kıllanma yok.

    Bu doku alanına ekim yapılırsa tutma ihtimali nedir ,
    2 cm kareye kaç kök ekilmesi doğru olur + ücret bilgisi.

    İlginiz için teşekkürler

    • merhaba
      pandemi nedeniyle ekimlere ara verdim, dudak-damak yarığı olan hastalarımızdaki görsel sorunu bıyık ekimi ile kamufle ediyoruz.ekimlere başladığım zaman muayene ile değerlendirip ekiminizi yapabilirim.
      Op.Dr.Atilla Kaya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp Destek*